Scenkonstarrangemang för förskola och grundskola
Sundsvalls Kulturskola har i uppdrag att arrangera scenkonst för barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och grundskolor.
Detta görs enligt en fördelnings- och rättviseprincip för olika åldrar och skolor emellan. Oftast kommer eleverna till teaterkvarteren eller annan spellokal i Sundsvall. Ibland ges föreställningar hemma på den egna förskolan eller skolan. Vårt mål är att öka samverkan mellan förskola och skola, Sundsvalls Kulturskola och kulturlivet.
Skolkulturombud
Vi vänder oss till skolkulturombuden på förskolor och skolor med en inbjudan till en föreställning. Ombudens uppgift är svara ja eller nej inom angiven tid på erbjudandet för att så många elever som möjligt ska få tillgång till utbudet och att publikplatserna fylls.
VAD HÄNDER EGENTLIGEN I NORDISKA KAMMARORKESTERN?
Nordiska Kammarorkestern, F-klass, hela terminen
Eleverna kommer till Tonhallen och träffar först producenten som berättar om vad en orkester är. De får lära sig de olika instrumenten och vad en konsert är för något. Sedan är det dags att gå in i konsertsalen och möta musikerna och deras instrument. Besöket avslutas med att eleverna lyssnar en liten stund när hela orkestern spelar. Ett litet smakprov på hur ett besök kan gå till hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
KÄNN SVÄNGET MED BENGAN OCH GÄNGET
Musik Västernorrland, åk 4-6, januari.
I den här fartfyllda konserten kommer ni få möta legendariske Bengan Janson tillsammans med sin familj – frun Eva och sonen Allan.
Bengan är dragspelsekvilibristen och sångaren som började spela redan som 8-åring och tidigt mötte olika musikstilar. Även om folkmusiken kanske ligger honom varmast om hjärtat behärskar Bengan alla musikaliska genrer och är lika hemma i såväl klassiskt, som pop och rock, jazz och visa. Det kommer verkligen att märkas i den här konserten!
Nu är det dags för sonen Allan att gå i pappas fotspår! Trots sin unga ålder har han redan hunnit åka med på turnéer och vunnit priser för sitt unika fiolspel. De vill tillsammans med orkestern visa hur brett begreppet folkmusik är och även bjuda in publiken till interaktion.
RESPECT
Freestyle Phanatix, åk 5-9, februari.
Hiphop möter samiskt arv i en tvärkulturell fusion.
Publiken förflyttas till skärningspunkten mellan hiphop, samisk kultur och gruppens individuella ursprung. Breakdance och traditionella samiska danselement kan smälta samman för att skapa fängslande uttryck. Samisk traditionell jojk, instrument, och beatbox/hiphop går samman. En hiphop-föreställning om att få och ge respekt.
Respekt är något som vi alla i grunden vill förvalta och leva efter och som är nödvändigt för alla typer av relationer, med ett budskap att om vi respekterar varandra kan vi åstadkomma mer tillsammans än ensamma. I den här föreställningen får hip-hopens element och värderingar ta plats i bredare format – Break, Street och Beatbox – “fred, gemenskap, kärlek & ha roligt”, ett ständigt närvarande och växande behov av nutid och framtid, samt väcka individens nyfikenhet, intresse och lust att lära att göra den här världen till en bättre plats. Dans och musik är en konst som är full av känslor, kultur och historia. Dans och musik har, och fortsätter att spela en stor roll i den mänskliga utvecklingen. Olika typer av dans och musik finns i alla kulturer och är ofta införlivade i olika områden i dagens samhälle. Genom att porträttera vårt kulturarv med nutiden visar vi vikten av respekt och medvetenhet om mänsklighetens och kulturens historia.
MEDELTID I NUTID
Musik Västernorrland, åk 1-6, februari.
Välkommen in i en annan tid. En musikalisk fest med Frispel och Nordiska Kammarensemblen. Vi bjuder in gycklarna i form av fyra musiker, Agneta, Claudia, Jesper och Göran att spela och berätta med hjälp av närmare 30 olika instrument. Medeltida skrönor blandas med svängiga rytmer och klanger. Hur var livet som gycklare? Vad spelade man för instrument? Vad åt man under medeltiden? Hur var det på kungens hov? Hur lät musiken?
Tillsammans med Nordiska Kammarensemblen bjuds eleverna på ett rafflande program med smäktande arabiska rytmer, medeltida ballader och svensk folkmusik i en fartfylld föreställning.
GÖSTA JOBBAR
Halo dance art, 5-åringar och F-klass, februari.
Gösta är en man i stor kostym. Han har en portfölj med viktiga papper och i kavajens många fickor tappas både nycklar och telefon bort. Arga chefen ringer, portföljen går i baklås och när den väl går att öppna blir det alldeles förskräckligt mycket papper.
Det är då Gösta börjar vika. Origami. Monsterlek. Arga chefen ringer igen, men Gösta drömmer sig bort...
Gösta jobbar är en rolig dansteaterföreställning i det lilla formatet om att visa vem man verkligen är och bli sitt bästa jag.
SPÖKET PÅ CANTERVILLE
Riksteatern CREA, F-klass - åk 6, februari
Spöket på Canterville är inte vilken gammal gast som helst. Dels har hon vad man artigt brukar beskriva som "en stor personlighet", dels är hon i rent teknisk bemärkelse en världsunik 3D-animerad live-avatar. Detta gör att hon kan interagera (läs: bråka) med herrgårdens inkräktare, både på teckenspråk och på talad svenska.
Men att skrämma i väg den inflyttade familjen visar sig vara jättesvårt. De är ju inte rädda för något! Och värre blir det. Kan det till och med vara så illa att den uråldriga gasten har något att lära av dessa livs levande typer – om mänskliga fenomen som kärlek och gemenskap? Hu, så hemskt!
Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och med svenskt tal på scen.
HERR KLEX AKADEMI
Riksteatern, åk 2-4, mars.
Magi, musik och dramatik. Möt den excentriska och älskvärda professorn Herr Klex - och alla de fascinerande karaktärer och berättelser som fyller hans akademi.
Adam Bråklund är 12 år och inget går hans väg. Han passar inte in på skolan och hemma blir allt fel. Men en dag förändras allt - han får en personlig inbjudan till Herr Klex akademi. Här, i det stora huset längst ned på Chokladgatan, möts Adam och hans skolkamrater av vidunderlig visdom, gåtfulla hemligheter, ett och annat shownummer - och en hel värld av sagor. Herr Klex och den talande fågeln Matteus utbildar eleverna i klexografi, magi och annan livsviktig kunskap som drömmars kraft, empati och självständigt tänkande. Varje dag är ett färgsprakande, roligt, storartat äventyr. Men, den onde barberaren Filip vill störta Herr Klex och förstöra alla hans sagor inifrån, förstöra allt som akademin står för. Han föraktar fåniga fantasier, och längtar efter disciplin, ordning och kontroll. Akademin är hotad! Till sin stora förfäran ser Adam på medan Herr Klex gör… ingenting. En beundrad vuxen som bara står och ser på när hela deras fantastiska värld faller samman. Kan Adam och hans skolkamrater rädda akademin innan det är för sent?
Pjäsen är baserad på boken Herr Klex Akademi som skrevs 1946 av den polske författaren Jan Brzechwa. Berättelsen om Herr Klex är i Polen lika populär som Harry Potter, Pippi Långstrump, Narnia och andra stora sagoskatter.
CROWDS AND POWER
Norrdans, åk 7-9, mars.
Mängden har en egen kraft, med förmåga att både stötta och förstöra.
I Crowds & Power utforskar koreografen Martin Forsberg, tillsammans med ljuddesignern Anna-Sóley Tryggvadóttir och scenografen David Gehrt, hur grupper och makt påverkar varandra. Genom dans, ljud och scenografi undersöker de hur människor samlas och agerar i grupp, och hur det kan spegla makt och inflytande.
Verket rör sig mellan det stora och det lilla, från kollektiva rörelser till individuella uttryck, och skapar ett koreografiskt rum där maktens olika skalor kan utforskas. Crowds & Power är ett verk som låter publiken uppleva kraften i att vara en del av något större, samtidigt som det skapar utrymme för reflektion kring individens roll i en grupp.
COMEDY QUEEN
Teater Västernorrland, åk 4-6, mars och april.
Sasha som precis fyllt 12 år har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Mest av allt vill hon få sin pappa att skratta. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha tänker inte gråta. Istället skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen – och den viktigaste punkten: bli en – Comedy Queen.
Comedy Queen är en livsbejakande berättelse om att våga känna. Med fullkomligt underbara karaktärer berättas den här historien med mycket humor och stark igenkänning.
GÅ VILSE
5-åringar - åk 2, april.
Skådespelaren Sofia Andersson och tre av våra främsta sångare och folkmusiker, Ulrika Bodén, Rostam Mirlashari och Göran Månsson, möts i en spännande föreställning berättad med sång, musik och skådespeleri.
Gå vilse handlar om fyra personer som till en början går vilse i språk och dialekt på grund av olikheter och rädsla. Men de hittar ett sätt att förstå varandra och kan då hjälpas åt att lösa några kniviga problem: att skaffa medicin till en sjuk mor, finna en försvunnen syster och laga ett trasigt musikinstrument.
ALLA ORDEN INUTI
Riksteatern, åk 5-6, april.
Av misstag anmäler sig Mio till en retorikkurs på sin nya skola. Det är en katastrof, Mio stammar och han har gjort allt för att dölja det för sina nya klasskompisar och särskilt för Laura, hans nyfunna förälskelse. Glappet mellan den han försöker vara; en tystlåten avspänd rebell och den han egentligen är; en osäker och kärlekstörstande kille, är en obekväm plats att leva i. Och hemligheten tär på honom. Mio har ägnat all energi åt att utforma olika strategier för att slippa tala, och plötsligt befinner han sig i en situation som kommer att kräva just det av honom. Den muntliga redovisningen på retorikkursen närmar sig - Mio kommer att behöva tala. Inför Laura, klassen, världen.
Alla orden inuti är en klassrumsföreställning med tre skådespelare. Med en stor träffsäkerhet har Ellen Knutas lyckats skapa en berättelse om förälskelse, vänskap, musik och hemligheter som för tankarna till ”Fucking Åmål” och ”SKAM”.
DOS VETERBUK - OCH BOKSTAVENS FÖRBANNELSE
Musik Västernorrland, åk F-3, april.
Följ med på ett hisnande musikaliskt äventyr djupt in i Magiska Skogen med karaktärerna Isolde och Verterväktarna Jack, Janne och Johnny. De kämpar mot en mystisk fiende som vill stjäla bokstäverna och tysta språket jiddisch för alltid. Under föreställningens gång ställs barnen inför vägskäl där de aktivt är med och påverkar handlingen. Språkets öde ligger i barnens händer! Med musik från det prisbelönade barnalbumet ”A Troym oyf a Boym” blandas sånger på jiddisch och svenska sömlöst och gränslöst.
Denna interaktiva föreställning tar med barnen på en resa full av skratt, musik och spänning.
”Dos Verterbuk – och bokstavens förbannelse” är en berättelse som inte bara underhåller, utan också inspirerar barn till att uppskatta språk och kulturarv.
VAD HÄNDER EGENTLIGEN I NORDISKA KAMMARORKESTERN?
Nordiska Kammarorkestern, F-klass, hela terminen
Eleverna kommer till Tonhallen och träffar först producenten som berättar om vad en orkester är. De får lära sig de olika instrumenten och vad en konsert är för något. Sedan är det dags att gå in i konsertsalen och möta musikerna och deras instrument. Besöket avslutas med att eleverna lyssnar en liten stund när hela orkestern spelar. Ett litet smakprov på hur ett besök kan gå till hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
GIRAFFENS ABC
Kompani Giraff, 5-åringar, september
Giraffens ABC utspelar sig i en fantasieggande alfabetsateljé, där två cirkuskonstnärer fått det halsbrytande uppdraget att ta sig igenom alfabetets 29 bokstäver på bara 35 minuter. Det blir startskottet på en uppfinningsrik och akrobatisk cirkusresa genom ett bångstyrigt alfabet. Vilda versaler faller uppåt medan prinsar och svanar kliver ut ur sina ramar för att hjälpa till. Giraffens ABC är en svindlande resa genom alfabetet där bokstäverna till sist bestämmer sig för att dansa en balett högt uppe bland molnen.
Med Giraffens ABC vill Kompani Giraff bjuda på en humoristisk och underfundig cirkus- och magiföreställning som väcker nyfikenhet och kreativ läsförståelse för barn i lära-sig-läsa-åldern.
HANS NAMN VAR EMRICH
Fredens Hus, åk 7-9, september
Den 22 januari 2022 gick Emerich Roth bort, 97 år gammal. Han var en av flera förintelseöverlevare som de senaste decennierna engagerat sig i skolors arbete kring rasism och intolerans. Snart kommer ingen av dem att vara kvar i livet, men deras berättelser måste fortsätta berättas för att hålla historien vid liv.
Med föreställningen “Hans namn var Emerich” vill Fredens hus föra vidare Emerich Roths egen berättelse. De berättar vad Emerich upplevde under andra världskriget och i förintelselägren bland annat med bilder och ljusupptagningar.
THE VESSEL
The vessel, åk f-3, september
The Vessel syftar på Shaykh Abdullah Adhamis visdom: ”Every vessel, every container, will only pour out what is in it …” Föreställningen använder analogin om behållare/innehåll som utgångspunkt för en fantasiresa. Vad händer med ett välbekant rum – en gymnastiksal, en bibliotekslokal, en aula, en innergård – om det badar i blått ljus, klingar i djupa harmoniska toner och övertas av tre akrobater? Vad har vi just sett och vad fyller vi våra liv med varje dag?
The Vessel syftar också på engelskans ord för skepp och samlar artister från Kanada, Danmark och Sverige. Med kinesisk påle, cyr wheel, slak lina, jonglering och akrobatik tar ett kollektivt uttryck form. Rörelse och livemusik smälts samman. Välkommen ombord.
GLIMT
Norrdans/Estrad Norr, åk 1-3, september/oktober
GLIMT – Gnistrande Låtsasregn i Monumentala Texturer
Hur långt är ett ögonblick? Är de det alldeles särskilda, eller är det egentligen ett konstant flöde av ögonblick hela tiden? Vad är det för blick i ögonblicken? Är det glimten i ögat? Och vart finns den där glimten i ögat?
GLIMT skapar låtsasregn av ögonblick, små små flyktiga sekunder som faller mjukt kring oss. Vi befinner oss mitt i själva väderleken, genom monumentala och vardagliga landskap där dansen vrids och vrängs medan vi längtar efter att skymta en ljusglimt. En hyllning till det som inte går att konstruera, utan måste få uppstå och bero på. En flört med vår fantasiförmåga. En tro på att i de minsta ögonblicken finns de största glimtar av hopp. Föreställningen är inspirerad av vädermetaforer, missuppfattade ordspråk och av det extraordinära nuet.
I detta nyfikna dansverk välkomnas barnen in i en fantastisk fusion av kroppsliga och artificiella fantasier. I Nicole Neiderts lekfullt koreografiska kosmos möts publiken av förvrängningar, perspektiv och harmonisk förvirring. Barnen och dansarna utforskar tillsammans olika texturer, skuggor, färger och energier i detta inkluderande dansverk som är skräddarsytt för klassrummet.
SOFT SPOT
OLO company, åk 4-9, oktober
Soft Spot is a 55 minute circus show with a juggler, handstand artist, wooden planks and 300 wine glasses.
Everyone has held a wine glass, everyone has broken a wine glass. Since childhood we have built an exciting relationship with this everyday object but what happens when two artists manipulate and test the physical limits of the glass under the bewildered gaze of the audience?
SWEDE HOLLOW
Musik Västernorrland, åk 7-9, september/oktober
Vad händer med en människa som möts av fördomar? Swede Hollow är en historia om när svenskarna befann sig på andra sidan – när vi var dom. Det är också en tänkvärd berättelse om livsval och hur de påverkar oss.
Sverige 1917. Första världskriget pågår och svälten är så stor att det utbryter hungerstrejker och protestmarscher i hela landet. I spetsen går kvinnorna. I mer än två decennier har de kämpat för sin rösträtt och nu är allt på randen till genombrott. Elvira och Ewald är i tjugoårsåldern, båda inflyttade från Dalarna till Stockholm och politiskt engagerade. Tillsammans kämpar de för ett mer jämlikt samhälle, men efter gliupprepade arresteringar bestämmer sig Ewald för att emigrera. Framtiden finns i Amerika! Där råder yttrandefrihet och religionsfrihet, där är var man sin egen lyckas smed. Men båda möter en helt annan verklighet. De hamnar i Swede Hollow i St Paul, Minnesota. Där står svenskar längst ned på samhällsstegen. ”Svenskar är dumma, smutsiga, lata, har konstiga traditioner och är mindre vita
än andra européer.”
I föreställningen återberättar Elvira 20 år senare vad som hände, vad som formade hennes och Ewalds öden i det nya landet.
PÅ GOTT OCH ONT
Musik Västernorrland, åk 4-6, oktober
Musik Västernorrland presenterar ett nytt samarbete med orvar Säfström och Sabina Zweiacker. Hjältar kommer i många olika skepnader och här möster publiken bland annat den mångbottnade Furoiosa i Mad max: Fury Road, kämpar sida vid sida med Katniss i The Hunger games och tar plats i arenean tillsammans med Maximus i Gladiator. Vi får även höra kompositioner från Raiders of the lost ark och Star Wars.
SHOEGAZE
Norrdans, åk 7-9, oktober
En föreställning om det lilla, det stora och allt som ryms däremellan.
I musikgenren Shoegaze tittar musikerna alltid fokuserat ned i golvet, på sina fötter. Vad tittar de egentligen på? Koreografen jämför dem med gigantiska jättar som ser ner på komplexa hyperlandskap av mossa, myror, vättar och insekter. Likt jätten Atlas som är dömd att bära himlavalvet på sina axlar måste vi alla, inklusive jätten, bära det faktum att vi trampar på det som finns under oss.
Shoegaze utforskar med stor nyfikenhet perspektiv i vår existens och samvaro. Möt det jättelilla och superstora i denna magiska dansföreställning.
HJÄRTERUM
Riksteatern, åk f-3, oktober
I en trång liten etta bland färgglada ballonger och tunna väggar möter vi Aya och hennes nyskilda mormor, förstoppade lillebror och ständigt stressade mamma. Aya försöker förstå varför lillebrors toalettbesök får så mycket uppmärksamhet, hur det kommer sig att mormor och morfar ska skiljas och varför mamma aldrig kan bestämma sig för om hon ska följa sina konstnärdrömmar eller skaffa sig ett stabilt jobb. Med stor värme och humor utforskar denna pjäs hur det är att bo tillsammans över generationsgränser, försöka hålla en dröm vid liv och vad som egentligen ryms i uttrycket "finns det hjärterum, finns det stjärterum”.
FESTEN
Teater Västernorrland, åk 8-9, oktober
Festen tar avstamp under en kväll hemma i den dyra villan hos coola Jenny. Några är inbjudna, till exempel Björn, och andra definitivt inte, till exempel Linda. Gränserna är tydliga, dom går vid tjockleken, fetthalten, klädmärket, bankkontot och bakgrunden – allt är en markör för vem man är här. Det finns såna som Linda och såna som Daniel, såna som får allt och såna som redan nu, på högstadiet vet vilket “gäng” dom hör hemma i. Det är tonårstid, en hormonstinn tid och festen är igång! Festen handlar om den ungdomstid som präglas av mellanförskapet – att vara innanför och utanför – och vänskapslojaliteter, tillhörighet, kärlek, sex och svek. Manuset är framtaget i samarbete med årskurs 8 på St. Olofskolan i Sundsvall.
ÖNSKNINGARNAS Ö
Estrad Norr, åk F-3, oktober
Visst är det bra att h en fiskmås till vän? Men en människa är alltid en människa, såtillvida man inte själv blir en fiskmås… I denna opera berättas om fyrvaktaren Vincent och hans vän Måsen och vad som händer när en mystisk flaskpost kommer drivande.
VEM RÄDDAR ALFONS?
Boulevardteatern, 5-åringar, oktober
Alfons har nyss flyttat. Han känner inte någon här. Mållgan är hans hemlige vän - osynlig och lydig, gör alltid som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms? En berättelse på temat vänskap och mobbing.
OUT
Riksteatern, åk 6-9, oktober
Överraskande, fantasifullt och poetiskt. Följ med till ett vackert och tillitsfullt cirkusuniversum för hela familjen. Här är skörhet och lekfullhet centralt. Här samsas hinkar, humor, fara, drömmar och nervpirrande luftakrobatik.
Hinkar. Hur ofta tänker du på hinkar? Trapetskonstnärerna Morgane Stäheli och Sébastien Klink använder sig av en liten hink varje dag. Där förvaras det puder som de behöver för att få ordentligt fäste när de utför sin hisnande cirkusdisciplin; partrapets.
I O U T får artisterna oss att upptäcka hinkars oändliga möjligheter. På marken och i luften; med olika former, storlekar och material. Det blir dessutom dans i slowmotion, discobollar i fritt fall och finurligt unika lösningar på absurda problem och situationer. När de finner ett sätt att kommunicera är det dags att flyga på trapetsen. De behöver förhålla sig till faktorer som risk, tillit, balans och höjd. Energin färdas, omvandlas och delas.
FÅGLARNAS SKOLGÅRD
Teater TR3, åk F-3, november
Fåglarnas skolgård är en varm och humoristisk dansteaterföreställning om småfåglarnas skolgård. Fåglar som liknar människor och är snitsiga, fiffiga, snabba, veliga, vaggande och vingliga. Vi dansar en skolgård och den stora kärleken till andra småfåglar. På skolgården finns också de två kompisarna, dödsbästisarna, och en berättelse om hur det kan kännas när vänskap förändras.
Föreställningen undersöker vänskap, förändring, allas våra egenheter och hur vi människor är med varandra. Fåglarnas skolgård vill prata om skolgården som lekplats och slagfält, om värme, kärlek och rädsla. Om hackordning. Blod och fjädrar. Om luft och tyngd och rymd. Och om vänskap som förändras. Fåglarnas skolgård handlar om fåglar som liknar människor. I detta allkonstverk dansar vi värme och den stora kärleken till leken och andra småfåglar.
KOM OCH SJUNG!
Hej Kompis, 5-åringar, november
När Hej kompis! kommer upp på scenen blir det mängder av härliga och medryckande låtar ur Hej kompis! egen låtskatt. Barnen får redan från början möjlighet att vara delaktiga med hjälp av rörelser och enkla melodier. Några sånger kanske barnen känner igen som “Upp och stå! Sitt ner!” eller kanske hiten “Springa Springa” medan andra sånger är helt nya. Konserten är både lekfull och pedagogisk. I många av sångerna får barnen öva på olika begrepp såsom höger, vänster, starkt och svagt, och i andra sånger leker vi hund, bil eller haj. Och kanske dyker det även upp ett spöke…
MIN ALLRA BÄSTA VÄN
Molieréensemblen, åk 1-6, november
Ianna och Eva är bästa vänner. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir det outhärdligt. Inanna reser iväg för att hitta Eva. Resan förändrar Inannas syn på sig själv och andra. Inanna lär sig att vänskap förändras och man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver Inannas fantastiska resa till Alvesta. Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.
I en vardag där BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Min allra bästa vän handlar om Inanna 10 år som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggression. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten i skolan, och alla maktspel. Hon ger sig av på en farlig strapats för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF visst bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är så mycket större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bakom sig.
LÅT MIG BARA GÅ
Riksteatern, åk 7-9, november
Det är det sista samtalet. När pappren skrivs på får den 20-åriga Kawa tillbaka kontrollen över sitt liv. Han har befunnit sig under kriminalvårdens lupp ända sedan han som tonåring gjorde sig skyldig till en annan pojkes död under ett bråk på skolgården. Kawas väg har varit krokig och räddningen under dessa tumultartade år har varit de återkommande samtalen med en psykolog, som väglett honom mot en stabilare tillvaro. Nu ska han äntligen bli fri. Men innan psykologen skriver under kräver hon att Kawa ska ringa ett sista samtal, till sin mamma – den person han hellre skulle dö än behöva möta igen.
Skånes dansteater - Dansplaneten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Öronöppnaren - vad är musik? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett samarbete mellan Sundsvalls Kulturskola, Sveriges radio och Musik Västernorrland.
Kontakt
Linda Lindström
Skolkulturansvarig
Telefon: 060-19 24 91
E-post: lin22lin@edu.sundsvall.se, linda.lindstrom@sundsvall.se
Johanna Strömblad
Administratör, Webbredaktör
Telefon: 060-19 24 90
E-post: johanna.stromblad@sundsvall.se
Öppettider: Nås säkrast 8.30-15.00